Izvor: B92, 31.Mar.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Riza Halimi osudjen na zatvor od tri meseca i uslovno na godinu dana

Predsednik Skupstine opstine Presevo i Partije za demokratsko delovanje Riza Halimi, osudjen je na kaznu zatvora od tri meseca, uslovno na godinu dana, zbog navodnog ometanja ovlascenog sluzbenog lica u obavljanju poslova bezbednosti i odrzavanja javnog reda i mira, saopsteno je u petak u Kancelariji Fonda za humanitarno pravo u Beogradu, javlja Beta. Halimi je osudjen 29.marta s obrazlozenjem da je "5.marta 1998. godine na protestu gradjana Preseva povodom masovnog ubistva u Drenici na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kosovu ometao u vrsenju duznosti Dragana Mitica, zamenika komandira stanice policije".

Fond prenosi da je osteceni Dragan Mitic "na sudu izjavio da je sa predsednikom opstine, koji je na mesto dogadjaja dosao u toku rasturanja policijske intervencije, vodio razgovor, i kada je on krenuo da nadgleda sprovodjenje naredbe o rasturanju skupa, predsednik opstine ga je uhvatio za lakat, pozivajuci ga da nastave razgovor".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.