Ristić imenovan za v.d. direktora Muzeja žrtava genocida

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Maj.2021, 21:08

Ristić imenovan za v.d. direktora Muzeja žrtava genocida

Na današnjoj sednici Vlade Srbije Dejan Ristić, diplomirani istoričar, imenovan je za v.d. direktora Muzeja žrtava genocida, objavilo je Ministarstvo kulture i informisanja.

Dejan Ristić je srpski istoričar, prevodilac i scenarista i jedan je od vodećih stručnjaka u oblasti integralne zaštite i upravljanja kulturnim nasleđem.

Bavi se diplomatskom istorijom, Holokaustom, odnosom države i tradicionalnih verskih zajednica u 20. veku, kulturnom istorijom i kulturom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sećanja.

Autor je više desetina naučnih radova i knjiga među kojima se posebno ističe „Kuća nesagorivih reči: Narodna biblioteka Srbije 1838-1941.“, na osnovu koje su Filmske novosti snimile dokumentarni film „Sećanja iz pepela“, objavilo je Ministarstvo na Fejsbuk nalogu.

Ristić je takođe autor više desetina naučnih radova i knjiga. Obavljao je dužnost upravnika Narodne biblioteke Srbije i državnog sekretara u Ministarstvu kulture i informisanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.