Rim: Potraga za nestalim prekinuta

Izvor: B92, 29.Jan.2012, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rim: Potraga za nestalim prekinuta

Rim -- Potraga za telima stradalih putnika broda Kosta Konkordija zbog uzburkanog mora i jakog vetra, ponovo je obustavljena.

Juče je pronađeno i telo još jedne, 17. žrtve brodoloma.

"Bilo je većih pomeranja izazvanih uzburkanim morem, vetrom i osekom i iz predostrožnosti su operacije suspendovane", rekao je portparol spasilaca. Juče je već, takođe zbog lošeg vremena, obustavljeno je i ispumpavanje goriva iz broda.

Brod je i dalje nagnut i polupotopljen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << samo nekoliko metara od obale i stena u blizini ostrva Điljo, gde se nasukao pre nešto više od dve nedelje.

Objavljen spisak poginulih

Italijanske vlasti su objavile listu 17 osoba za koje je zvanično utvrdjeno da su poginule u brodolomu "Kosta Konkordije", kao i listu 16 osoba koje se vode kao nestale. Medju 17 poginulih, 16 žrtava je identifikovano, a za jednu se to još utvrdjuje.

Poginulo je: petoro Nemaca, četvoro Francuza, troje Italijana, dvoje Peruanaca, jedan Madjar i jedan Španac. Medju njima je troje članova posade - dvoje Peruanaca i jedan Madjar.

Kao nestalo se vodi: sedmoro Nemaca, četvoro Italijana, dvoje Francuza, dvoje Amerikanaca i jedan Indijac. Medju njima su dva člana posade - Italijan i Indijac. Medju nestalima je, verovatno, i 17. poginuli čija se identifikacija očekuje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.