Rigorozniji tehnički pregledi vozila

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jan.2010, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rigorozniji tehnički pregledi vozila

NOVI SAD - U skladu sa novim Zakonom o bezbednosti saobraćaja, tehnički pregled vozila će se nakon usvajanja dodatnih pravilnika obavljati, kako predlagači zakona kažu na odgovorniji način.

Za kontrolore biće obavezne licence, koje će se izdavati na svake tri godine, a jedna od novina je i to da transportna preduzeća više neće moći da rade tehnički pregled u svojim objektima, nego će taj posao raditi drugo preduzeće, potvrdio je za RTV, Zoran Alimpić iz Policijske uprave >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Novi Sad.

Prema mišljenju Nedeljka Bugarinovića, osnivača preduzeća "Bugarinović transport" i člana nekoliko domaćih i inostranih transportnih udruženja, koji je u međuvremenu nabavio najsavremeniju liniju tehničkog pregleda, aktuelni zakon ima puno manjkavosti i očekuje da će upravo one biti otklonjene regulisanjem podzakonskih akata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.