Ridli Skot žali za izgubljenom franšizom

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Nov.2015, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ridli Skot žali za izgubljenom franšizom

Pre dva meseca, čuveni reditelj, Ridli Skot, objavio je da počinje sa radom na nastavku filma “Prometheus”, iz 2012. godine, ali da naslov neće biti prepoznatljivog tipa, “Prometheus 2” ili tako nešto.

Umesto toga, objavljen je interesantan naslov, “Alien: Paradise Lost”. S obzirom na nedavne izjave ovog filmskog stvaraoca, jedan od zaključaka mogao bi da bude da naslov filma oslikava njegovo osećanje vezano za franšizu koju je nekada režirao. Naime, Ridli je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u nedavnom razgovoru za IGN, izjavio da mu je jako žao što je dozvolio da mu “Alien” franšiza isklizne iz ruku, odnosno što ju je prepustio drugima. Ovaj novi film pokušaće da napravi most između radnje iz filma “Prometheus” i dešavanja iz “Alien” franšize, pa će tako Ridli u ostvarenju otkriti tvorce tog savršenog predatora.

“Pokušavam da stvari zadržim za sebe. Pustio sam da mi onaj drugi (‘Alien’) isklizne. Nije trebalo to da dozvolim. Pokušavam da ponovo oživim zver i pustim je jer dolazim do pozadine ‘Alien’-a. Polako dolazim do početaka. ‘Prometheus 2′ će početi da se snima februara meseca i ja već sada znam kakav je scenario u pitanju. Posle njega ide još jedan”, kaže reditelj. On smatra da mu je dužnost da u “Alien: Paradise Lost” vrati originalnu kreaturu, jer je dosta obožavalaca njegovog lika i dela kritikovalo “Prometheus” baš zbog toga što nije postojalo mnogo veze sa “Alien” franšizom. Zbog toga će se u najnovijem nastavku i onima koji dolaze nakon njega ponuditi objašnjenje odakle dolaze Alien-i i zašto su, uopšte, stvoreni. “Alien: Paradise Lost” stiže nam u bioskope 2017.

Inače, protekle nedelje Ridli Skot dobio je svoju zvezdu na Bulevaru slavnih, a njegovo najnovije ostvarenje “The Martian” fantastično prolazi na bioskopskim blagajnama.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.