Rezultati populacione politike za pet do deset godina

Izvor: N1 televizija, 27.Dec.2016, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rezultati populacione politike za pet do deset godina

Mere za podsticanje rađanja biće prioritet novoformiranog Saveta za populacionu politiku Vlade Srbije, a posebna pažnja biće posvećena opštinama kojima preti odumiranje, rekla je ministarka bez portfelja zadužena za demografska pitanja Slavica đukić Dejanović.

"Pet ili 10 godina merne jedinice u kojima će nova populaciona politika pokazati prve rezultate", rekla je Đukić Dejanović za Radio-televiziju Srbije.

Ona je najavila da će se Savet za populacionu >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << politiku baviti usklađivanjem radnog vremena sa roditeljskom funkcijom, kao i merama u kojima će zdravstvena kultura mladih biti na višem nivou, što će podrazumevati mnogo više znanja o reproduktivnom zdravlju u školskim programima.

Prvi projekti Saveta počeće u opštinama u kojima je natalitet u opadanju, a na tome će zajedno raditi ministarstva zadužena za zdravlje, socijalnu politiku, obrazovanje, državnu upravu i lokalnu samoupravu, kao i predstavnici Akademije nauka, rekla je Đukić Dejanović.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Prvi rezultati nove populacione politike za 5 ili 10 godina

Izvor: Beta, 27.Dec.2016

Mere za podsticanje radjanja biće prioritet novoformiranog Saveta za populacionu politiku Vlade Srbije, a posebna pažnja biće posvećena opštinama kojima preti odumiranje, izjavila je danas ministarka bez portfelja zadužena za demografska pitanja Slavica Djukić Dejanović."Pet ili 10 godina merne...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.