Rezervistima stigao premijerov odgovor

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Avg.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rezervistima stigao premijerov odgovor

BEOGRAD - Iz kabineta premijera Mirka Cvetkovića odgovoreno je danas, drugog dana protesta bivših vojnih rezervista ispred zgrade Vlade Srbije, da njihov zahtev mora biti rešen u okviru tri ministarstva - finansija, odbrane i rada i socijalne politike, rekao je Tanjugu član Jedinstvenog štrajkačkog odbora Velimir Milošević.

Drugog dana protesta ispred zgrade Vlade Srbije ostalo je pedesetak od oko 3.000 rezervista koliko ih je bilo juče iz nekoliko desetina opština juga >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << centralne Srbije.

Milošević je rekao da, pošto su dobili pismo iz premijerovog kabineta, i oni odlaze iz Beograda umorni, ali, kaže, na neki način, ipak, zadovoljni, jer su bar nešto dobili.

On je najavio da će, najverovatnije, u nedelju biti održan sastanak Jedinstvenog štrajkačkog odbora, kako bi se dogovorili o daljim koracima u ostvarivanju svog cilja.

Milošević je apelovao na ministre finansija Dianu Dragutinović, odbrane Dragana Šutanovca i rada i socijalne politike Rasima Ljajića da što pre pozovu predstavnike bivših vojnih rezervista da bi se dogovorili o načinu ispunjenja njihovog zahteva. "Molio bih nadležne ministre da nas pozovu što pre, možda već u utorak, kako bi na narednoj sednici vlade mogao da se razmatra naš zahtev, jer su ljudi na kraju snaga, iscrpljeni, nezadovoljni i, pre svega, povređeni", rekao je Milošević.

Rezerevisti od vlade zahtevaju isplatu razlika u ratnim dnevnicama za vreme provedeno na Kosovu i Metohiji tokom NATO intervencije na SRJ 1999. godine na način kako je to rešeno za njihove saborce iz Topličkog okruga koji su krajem prošle godine dobili u proseku po 200.000 dinara i taj iznos im je isplaćen u šest mesečnih rata.

Rezervisti koji su ostali u Beogradu prenoćili su u parku ispod zgrade Vlade Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.