Rezervisti na rezervi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rezervisti na rezervi

BEOGRAD - Sedmorica bivših vojnih rezervista, koji šesti dan štrajkuju glađu ispred zgrade Vlade Srbije tražeći isplatu razlika ratnih dnevnica, sve su lošijeg zdravljstvenog stanja, sa temperaturom, iscrpljeni i dehidrirani, rekao je danas Tanjugu predstavnik leskovačkih rezervista Dušan Nikolić.

Rezervisti su štrajk glađu nastavili i nakon jučerašnjeg prijema kod ministra rada i socijalne politike Rasima Ljajića, koji je, kako su tvrdili, pokušavao da ih ubedi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da prekinu štrajk.

Ministar Ljajić im je obećao da će se na sednici Vlade u četvrtak založiti da se raspravlja o njihovom zahtevu koji je, kako je ranije saopšteno, skinut sa dnevnog reda prethodne sednice.

Ranije su rezervisti tvrdili da neće razgovorati ni skim iz vlade osim s premijerom Mirkom Cvetkovićem.

Pre dva dana njih su primili predstavnici vladine radne grupe koji su im saopštili da država nema para da ispuni njihov zahtev, kao i da para neće biti ni posle rebalansa budžeta i ponudila im neko dugoročnije rešenje.

Nekoliko desetina bivših vojnih rezervista sa juga Srbije podržava sedmoricu štrajkača glađu i oni su smešteni u šatorima koji su razapeti u parku ispod zgrade Vlade, gde hranu pripremaju u kazanima.

Bivši vojni rezervisti zahtevaju isplatu razlika u ratnim dnevnicama za period proveden na Kosovu i Metohiji tokom NATO bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.