Rezervisti: Advokati nas varaju

Izvor: Večernje novosti, 22.Apr.2017, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rezervisti: Advokati nas varaju

Širom Srbije pojedini advokati pokušavaju da prevare rezerviste, kojima obećavaju da će sigurno uspeti da na sudu naplate ratne dnevnice ŠIROM Srbije pojedini advokati pokušavaju da prevare rezerviste, kojima obećavaju da će sigurno uspeti da na sudu naplate ratne dnevnice. Tako je u Valjevu jedna advokatica iz Beograda, uspela da ubedi više od 80 rezervista da joj potpišu punomoćje, tvrdeći da je Međunarodni sud u Strazburu navodno doneo odluku da država borcima >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << mora da isplati 32 evra po danu angažovanja na ratištu, što je obična laž. Ovo ističe Ljubomir Bradić, predsednik Udruženja boraca rata od 1990. godine grada Valjeva, i upozorava rezerviste da od svega jedinu korist mogu da imaju advokati, jer će da naplate troškove zastupanja u parnicama čiji je ishod potpuno neizvestan. Apeluje na rezerviste širom Srbije da ne nasedaju na tvrdnje da će ratne dnevnice da naplate po osnovu donetih dvadesetak presuda za diskriminaciju, jer je utvrđeno da su, za razliku od ostalih, borci Topličkog okruga uspeli da dobiju po 240.000 dinara. - Rezervisti koji budu dobili spor po osnovu diskriminacije, svoja prava mogu da ostvare tek u novom sudskom postupku, čiji ishod može da bude neizvestan - upozorava Bradić. - Jedino je izvesno da će advokati da naplate sudske troškove. Bradić kaže da su rezervistima u Osečini stizala pisma sa ponudama za zastupanje i punomoćjima advokata, koji obećavaju siguran uspeh. Rezervisti iz Valjeva, istim povodom, bili su pozivani telefonom. ORGANIZOVANI KRIMINAL Na delu je, očigledno, organizovani kriminal, pljačka i prevara rezervista koju nadležni hitno moraju da spreče - kaže Bradić. - U sve su, nažalost, uključena i pojedina boračka udruženja, koja rezerviste uslovljavaju da uplate po 1.000 dinara članarine, da bi ih zastupali na sudu za naplatu ratnih dnevnica. Pojedini advokati rezervistima u Osečini tražili su čak po 30.000 dinara, na ime zastupanja na sudu. Advokat u Kragujevcu za zastupanje trojice rezervista naplatio je 164.000 dinara sudskih troškova u postupku za diskriminaciju.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Advokatska mafija vara rezerviste lažnim obećanjima o naplati dnevnica

Izvor: Radio 021, 23.Apr.2017, 07:13

Širom Srbije pojedini advokati pokušavaju da prevare rezerviste, kojima obećavaju da će sigurno uspeti da na sudu naplate ratne dnevnice...Tako je u Valjevu jedna advokatica iz Beograda uspela da ubedi više od 80 rezervista da joj potpišu punomoćje, tvrdeći da je Međunarodni sud u Strazburu...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.