Izvor: Blic, 04.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rezervisiti prekinuli blokadu puta Niš-Priština

Vojni rezevisti koji protestuju zbog neispalćenih ratnih dnevnica iz 1999. godine večeras oko 18 sati prekinuli su blokadu magistralnog puta Niš-Priština kod Kuršumlije i povukli se u zgradu Skupštine opštine u tom gradu.

Predsednik štrajkačkog odbora Dejan Milošević rekao je Beti da će rezervisti već u toku sledeće nedelje organizovano doći u Beograd i protest nastaviti ispred Vlade Srbije, gde će zatražiti da im se isplate "sporne ratne dnevnice".

On >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je najavio da će rezervisti ostati i noćas u zgradi opštine Kuršumlija gde će nastaviti akciju prikupljanja potrebne dokumentacije za kolektivnu tužbu protiv države koju planiraju da podnesu Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu.

Više od 1.000 vojnih rezervista blokiralo je ranije u toku dana magistralni put Niš-Priština kod Kuršumlije.

Vojne rezerviste je dočekao kordon od oko 200 policajaca, ali su demonstranti ipak nakon kraćeg "ubeđivanja" sa predstavnicima policije uspeli da blokiraju put prema Prištini. Saobraćaj je bio zaustavljen u oba pravca, a incidenata nije bilo.

Vojni rezervisti su tokom današnjeg protesta istakli da je i blokada puta jedan vid protesta "protiv odluke državnih organa da većem delu onih koji su učestvovali u ratu 1999. godine ne isplate ratne dnevnice

Više od hiljadu vojnih rezervista blokirali su magistralni put Niš-Priština ublizini administrativne granice Srbije sa Kosovom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.