Revizor sudu prijavio kako radi Bajatović

Izvor: Mondo, 22.Mar.2013, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Revizor sudu prijavio kako radi Bajatović

Državna revizorska institucija (DRI) saopaštila je danas da je Prekršajnom sudu u Novom Sadu podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv direktora javnog preduzeća Srbijagas Dušana Bajatovića.

Postupak je pokrenut zbog nepravilnosti utvrđenih u kontroli finansijskih izveštaja o poslovanja tog preduzeća u 2011. godini.

U izveštaju DRI objavljenom na sajtu navedeno je da ta institucija nije izrazila mišljenje o finansijskim izveštajima Srbijagasa >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << za 2011. jer za to nije mogla da pribavi dovoljno odgovarajućih revizorskih dokaza.

Neizražavanje mišljenja u poslu revizije najgora je moguća "ocena" nekog finanisijskog izveštaja.

Najavljeno je da će nakon razmatranja izveštaja koji je dostavljen Skupštini Srbije i Srbijagasu, DRI preduzeti dalje mere iz svoje nadležnosti.

Srbijagasu je dat rok od 90 dana da dostavi DRI izveštaj o otklanjanju nepravilnosti koje su utvrđene u reviziji finansijskih izveštaja tog preduzeća za 2011. godinu.

JP Srbijagas saopštilo je danas da će u zakonskom roku otkloniti sve nepravilnosti na koje je ukazao državni revizor.

To preduzeće navodi da "u potpunosti prihvata preporuke iz izveštaja Državne revizorske institucije (DRI) o poslovanju Srbijagasa u 2011. godini" i u roku od 90 dana, preduzeće će otkloniti sve nepravilnosti iz nalaza revizora.

Navodi se i da su DRI "detaljno informisali i upoznali putem dokumentacije i raspravnih sastanaka o načinu i metodologiji rada, kao i o procedurama u JP Srbijagas", da "nisu u svemu bili saglasni sa stavom DRI, ali, shodno zakonu, zveštaj DRI će biti u potpunosti implementiran u budući rad".

Navodi se i da "u tom smislu, izveštaj DRI predstavlja odličnu analizu i podlogu za unapređenje procesa rada i procedura odlučivanja u Srbijagasu".

(MONDO/agencije, foto: Medija centar Beograd)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.