Reuters: Uhapšena Florence Hartmann

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Mar.2016, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reuters: Uhapšena Florence Hartmann

Bivša glasnogovornica  Haškog suda Florence Hartmann uhapšena je uoči izricanja presude Radovanu Karadžiću , javio je Reuters.

Hartmann je bila glasnogovornica Carle del Ponte, a osudjena ja da je u svojoj knjizi "Mir i kazna"  2006.,  napisala da je MKSJ prihvatio cenzurirati dijelove koji su mogli uspostaviti vezu između Miloševićevog režima i genocida u Srebrenici.

MKSJ je regirao optužnicom protiv Hartmann za nepoštivanje suda objavljivanjem dokumenata koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << su bili tajni za javnost. Presudom je kažnjena sa 7.000 eura globe.

Vlasti u Francuskoj gdje živi odbili su provesti presudu.

Majke Srebrenice u čijem je drušvu bila pokušale su spriječiti njeno hapšenje.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.