Retka ptica pala u dvorište niške firme, zbrinuo je Zoo planet

Izvor: Megafon.co, 06.Nov.2019, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Retka ptica pala u dvorište niške firme, zbrinuo je Zoo planet

Riđogrli morski gnjurac (Gavia stellata), veoma retka ptica zimovalica koja prolazi kroz Srbiju, pala je u dvorište jedne niške firme. Radnici su je spasili, a zbrinuo Zoo planet.
“Ptica je u dvorište firme pala u ranim jutarnjim časovima. A pronašao je čuvar i spasio. Pretpostavlja se da je ptica pomislila da je ispod nje jezero i udarila o tlo. Srećom, nije povređena. A uz podršku i stručnu konsultaciju Zavoda za zaštitu prirode i kontrolu Republičke inspekcije za zaštitu >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << životne sredine, biće vraćena u prirodu”, kažu u Zoo planetu.
Nema podataka na prodručju Niša Kako kažu u Zoo planetu – riđogrli morski gnjurac strogo je zaštićena vrsta i svega nekoliko primeraka je prstenovano u Srbiji. Sreće se redovno u malom broju. Pojedinačne jedinke ili manje grupe na Dunavu i velikim akumulacijama južno od Save i Dunava. Nema podataka o nalazima na području Niša. Vrsta se nalazi na Crvenoj listi Crvene knjige ptica Srbije kao ugrožena.

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.