Izvor: SandzakPress.net, 25.Mar.2024, 14:18

Restaurirali Motrilju, dobili tender za Altun-alem džamiju i Džephanu, sad će sanirati i Bezistan

Turistička organizacija Novog Pazara poverila je posao hitne sanacije Bezistana, južnog bedema Novopazarske tvrđave, kompaniji “Koto” iz Beograda, kojoj će to biti četvrti veći posao na obnovi kulturno-istorijskih spomenika u ovom gradu. Ta kompanija jedina se prijavila na tender, a njihovu ponudu od 14,9 miliona dinara bez poreza na dodatu vrednost Turistička organizacija je prihvatila, iako je veća od procenjene vrednosti radova. Predmet radova su hitne intervencije koje je potrebno sprovesti u cilju stabilizacije delova građevinske strukture južnog bedema koji je godinama u lošem stanju i preti mu obrušavanje. Osim toga, predviđena je i demontaža svih elemenata koje je koristio nekadašnji ugostiteljski objekat poput metalne...

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Beogradska firma „Koto“ saniraće južni bedem Novopazarske tvrđave

Izvor: Danas, 25.Mar.2024

Na tenderu za hitnu sanaciju južnog bedema Novopazarske tvrđave, poznatijeg kao Bezistan, posao je dobila beogradska firma „Koto“.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.