Rešiti prosjačenje dece do 2015.

Izvor: B92, 11.Dec.2013, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rešiti prosjačenje dece do 2015.

Beograd -- Pitanja azila, ali I prosjačenja dece treba rešiti do kraja 2014. godine, kažu Saša Janković i Meho Omerović.

Zaštitnik građana Saša Janković i predsednik Odbora Skupštine Srbije za ljudska prava Meho Omerović izjavili su danas da pitanja azila i ilegalnih imigranata, kao i prosjačenja dece na ulici, treba rešiti do kraja 2014. godine.

Oni su na današnjem sastanku u Beogradu definisali prioritete kojima će se zajedno baviti tokom naredne godine, među >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kojima su pitanja kidnapovanih i nestalih osoba, izbeglih i raseljenih lica, saopšteno je posle sastanka.

Na sastanku je bilo reči i o potrebi da se izmeni važeći Zakon o zaštitniku građana u cilju jačanja te institucije, kao i o mogućnostima unapređenja saradnje s Odborom za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova.

Sastanku su prisustvovali i direktor Komiteta pravnika za ljudska prava (JUKOM) Milan Antonijević i predstavnici misije OEBS-a u Srbiji, s kojima se razgovaralo o planu aktivnosti za narednu godinu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.