Rešio da uzme stvar u svoje šape, pa prešao 1.500km kao slepi putnik

Izvor: B92, 16.Jan.2018, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rešio da uzme "stvar u svoje šape", pa prešao 1.500km kao slepi putnik

Kada je porodica jednog australijskog terijera otputovala na godišnji odmor bez njega, Rasti je odlučio da "uzme stvari u svoje šape" i prešao je 1.500 kilometara kao slepi putnik u jednom kamionu koji je krenuo iz Gundivindija u Kvinslendu, pišu lokalni mediji.

Dok je četvoročlana porodica bila na odmoru, Rastija su poverili na čuvanje svekru i svekrvi koji žive u blizini.

"Rasti je kod njih zadovoljan, ali ima običaj da se iskrade i izađe na auto-put i sprijatelji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se s prolaznicima", rekla je njegova vlasnica Laura Skadamor za lokalni ABC.

Trogodišnji terijer ni ovaj put nije odoleo pozivu daljine pa se potajno ukrcao u teretni deo kamiona koji je prolazio pored kuće.

Vozač je shvatio da ima slepog putnika na pola puta prema Snoutaunu, oko 1.500 km udaljenom od Gundivindija, gde živi s porodicom, pa je odlučio da ga povede svojoj kući.

Na Rastijevoj ogrlici pročitao je broj telefona Skadamorovih, pa ih je obavestio o tome da je njihov kućni ljubimac kod njega i da je dobro.

Laura Skadamor kaže da nije prvi put da i Rasti otputuje kada oni odu na godišnji odmor. Godine 2016. otišao je do grada Činčile, od Gundivindija udaljenog "samo" 230 kilometara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.