Rešenje za krizu: Obuća od kesa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jan.2009, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rešenje za krizu: Obuća od kesa

SANTJAGO - Jedna mlada dizajnerka iz Čilea kreirala je obuću za čiju se izradu koriste uportebljene plastične kese.

U izradi para obuće, Kamila Labra, dvadesetrogodišnja studentkinja iz Santjaga, koristi osam plastičnih kesa koje postavlja pamukom. Na tu ideju došla je videvši da neki ljudi preko cipela navlače kese da ih ne bi pokvasili po kišnom vremenu.

Prvobitno predstavljena u okviru jednog projekta na fakultetu, ta obuća se danas može kupiti na Kamilinom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << internet sajtu za oko 33 evra.

Nikada ne biste rekli da su te čizme napravljene od starih plastičnih kesa, čak ni na dodir, kaže njihova dizajnerka.

Labra je nazvala svoju kolekciju čizama na štiklu "Daka", po prestonici Bangladeša, jednom od plastičnim kesama najzagađenijih gradova na svetu, prenose agencije, dodajući da su lokalne vlasti iz tih razloga zabranile njihovu upotrebu još 2002. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.