Rešenja o pomoći Obrenovčanima u sredu

Izvor: BKTV News, 21.Jul.2014, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rešenja o pomoći Obrenovčanima u sredu

Građani će danas saznati u kojoj je kategoriji po oštećenju njihova kuća i koliko će novca za obnovu dobiti, kaže predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković. Nezadovoljni Obrenovčani će moći da se žale Komisiji za naknadu štete, a očekuje se da će za desetak dana dobiti novac.

 
Rok za podnošenje žalbe i na kategoriju i na visinu sredstava je osam dana, rekao je predsednik opštine Orbenovac Miroslav Čučković.
“Sa Kancelarijom smo do duboko u noć >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << razmatrali rešenje. Vlada treba da donese odluku danas o svakoj kategoriji, a mi ćemo samo taj iznos ubaciti u rešenje”, rekao je Čučković gostujući u Dnevniku RTS-a.
Ističe da će građani imati osam dana da se žale republičkoj Komisiji za nadoknadu štete.
Čučković dodaje da su spremni da u sredu izdaju rešenja, a u koja je preostalo samo da se ubaci iznos. “Zakon definiše da se od strane vlade definiše visina sredstava”, objasnio je Čučković.
Mi smo svih prethodnih dana objašnjavali koliko ih je oštećenih, koliko je dugo voda bila u kućama, kaže predsednik opštine.
Građani će sa rešenjem saznati za kategoriju u kojoj se njihova kuća nalazi, rekao je Čučković.
Naveo je da je inženjerska komora utvrdila kategoriju svakog domaćinstva u Obrenovcu i da je taj posao urađen kredibilno i nezavisno, tako da ne bude zloupotreba, a da novac bude dovoljan za obnovu domaćinstva pre zime.
Čučković je podsetio i da je Fond za razvoj aktivirao liniju od milijardu dinara sredstava za privrednike koji su pretrpeli štete u poplavama. Ta sredstva će privrednici morati da vrate, a grejs period je dve godine.
Ističe da će, nakon izbora novog ministra finansija, biti reaktivirana i nova pomoć za privrednike.
Čučković je ukazao i da se užurbano radi na obnovi nasipa i servisiranju pukotina, kako bi, kaže, obnova imala smisla.
Procenjena ukupna šteta u Obrenovcu je 50 miliona evra.
Izvor: RTS
The post Rešenja o pomoći Obrenovčanima u sredu appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Obrenovčani će za deset dana dobiti novac za obnovu kuća

Izvor: Press, 21.Jul.2014

Čučković je za RTS rekao da će Vlada danas, ili sutra doneti odluku o programu obnove, kojom će definisati tačan iznos sredstava za svaku kategoriju domaćinstva, nakon čega će građanima biti isporučena rešenja koja će biti osnov za preuzimanje sredstava... "Mi smo spremni da u sredu...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.