Reprodukcija misteriozne knjige koju niko nije dešifrovao

Izvor: N1 televizija, 23.Okt.2016, 08:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reprodukcija misteriozne knjige koju niko nije dešifrovao

Reprodukcija misteriozne knjige čije crteže sa 102 strane niko nije uspeo da dešifruje prodaje se po ceni od 7.500 evra.

Radi se o rukopisu 'Vojnih' koju mnogi nazivaju najmisteriznijom knjigom na svetu.

Stotine istraživača provele su život pokušavajući da protumače tu misterioznu knjigu sa stranicama ispisanima elegantnim rukopisom, s ilustracijama čudnih biljaka i crtežima golih žena.

Međutim, nikada nisu uspeli da otkriju o čemu se radi u knjizi >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << koja se nalazi u sefu biblioteke Beinecke Univerziteta Jejl u SAD-u.

Sada, Krethi & Plethi, mala izdavačka kuća sa sedištem na severu Španije, konačno je nakon desetogodišnjeg napora dobila odobrenje za reprodukciju od 898 primeraka ovog rukopisa.

Navedena izdavačka kuća važi za jednu od njaboljih kada je u pitanju reprodukcija istorijskih rukopisa i jedna kopija koštaće 7.500 evra, a navodno je već 300 osoba rezervisalo svoj primerak.

Knjigu je otkrio Poljak Vilfrid Vojnih oko 1912. u Italiji. Kad je rukopis podvrgnut datiranju 2009. otkriveno je da je nastao između 1404. i 1438. godine.

Sadrži 170.000 "slova" u 35.000 reči.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.