Izvor: B92, 16.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Replika" na TV B92

Beograd -- Od večeras u terminu od 20 do 22 časa svakog četvrtka TV B92 će emitovati uživo političku emisiju "Replika" iz male sale Savezne skupštine.

U klupama, u kojima su nekada sedeli predstavnici bivših jugoslovenskih republika i poslanici državne zajednice, sedeće i uživo polemisati predstavnici političkih partija, građani i javne ličnosti. Podršku će im pružati članovi stranaka. Pitanja političarima postavljaće građani različitih profesija i političkih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << opredeljenja s poslaničke govornice za koju se kandidati za poslanike i bore.

Uvodnu reč u svakoj emisiji Replike imaće ugledne javne ličnosti, a predsedavajući ovog svojevrsnog TV parlamenta i urednik emisije je Igor Božić.

"Predvideli smo preko 100 ljudi koji će aktivno učestvovati u večerašnjoj emisiji. Suština je da su građani-publika u prvom planu, da oni pitaju šta ih zanima. Večeras je tema unutrašnja politika", kaže Igor Božić, novinar i urednik Vesti B92.

U svakoj "Replici" polemisaće se o drugačijim pitanjima koja se odnose na unutrašnju i spoljnu politiku, ekonomiju, socijalni program, Kosovo, policiju i sudstvo.

Nakon polemike sledi glasanje, u kom prisutni u sali, ali i gledaoci pored televizora glasaju za ili protiv stavova političara.

Gosti u večerašnjoj emisiji "Replika" su Nenad Bogdanović iz DS-a, Ivana Dulić-Marković iz G17, Slobodan Vuksanović iz DSS-a, Vlajko Senić iz SPO-a i Ivica Dačić iz SPS-a.

Svi gledaoci koji žele da učestvuju u emisiji "Replika" i pitaju političare šta ih interesuje, sretnu se sa ljudima koji odlučuju o državnoj politici u pravom parlamentu, mogu da se prijave za učešće na elektronsku adresu replika@b92.net.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.