Izvor: Nezavisne Novine, 12.Okt.2016, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rep i hip-hop više nisu alternativa

Poznati rep sastav "Brutal Protest" održaće koncert sutra, sa početkom u 21 čas, u "Shamrock" pabu u Banjaluci, a tim povodom Željko Žilić Žila, jedan od članova, istakao je da će publika imati priliku da čuje klasični miks rokenrol i rep svirke.

"Publika je naučila da čuje ovako nešto od nas. Sviraćemo pjesme sa našeg posljednjeg albuma, kao i nekoliko numera sa drugog studijskog albuma. U planu je takođe da premijerno izvedemo i novu pjesmu koju smo radili u >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << saradnji sa reperom Stefanom Maestrom i pjevačicom Vanjom Mišić", istakao je Žila.

Pored zanimljivih tekstova u svojim pjesmama, grupa "Brutal Protest" je poznata publici kao jedan od rijetkih rep sastava koji nastupa sa bendom i svoj autorski rad predstavlja kroz živu svirku.

"Mislim da smo jedini bend koji uživo sa bendom svira hip-hop. Sa nama su sve iskusni muzičari koji su svirali rokenrol i ranije i oni daju poseban začin našim matricama. Takva svirka se može okarakterisati kao neki vid čvršćeg rokenrola i hip-hopa, koji je idealan za svirke u pabovima i veće muzičke festivale", dodao je Žila.

Sastav uskoro započinje rad na nekoliko novih autorskih pjesama.

"Upravo smo završili jedan novi video-spot, a za novi album su u pripremi još dva video-spota koja ćemo predstaviti do kraja godine", rekao je Žila.

Član sviračke postave grupe "Brutal Protest" Zlatan - Zlaja Mirić naglašava da je rad sa hip-hop muzičarima interesantan i da je u svemu najbitniji pristup samoj publici.

"Rep i hip-hop se ne mogu više okarakterisati kao alternativna muzika kada su u pitanju naši prostori. Za kvalitetan nastup nama je najbitniji sam pristup publici i sama jednačina između rokenrola i repa. Bitno je da muziku koju sviramo na najbolji način približimo publici i da to ne bude isključivo beat, već nešto što će navesti ljude da plešu i skaču", istakao je Mirić.

Klavijaturista grupe "Brutal Protest" dodaje da je za pravi pristup svakom nastupu pored dobrog teksta bitna i sama melodija i tema pjesama.

"Mi se polako pretvaramo u orkestar. U budućnosti uvodimo veću duvačku sekciju, a u planu nam je ubacivanje i novih efekata koji bi doprinijeli nekom novijem i modernijem zvuku festivalsko-koncertnog tipa", istakao je Mirić.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.