Rentakar u inostranstvu od 15 do 100 evra

Izvor: Blic, 14.Avg.2011, 03:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rentakar u inostranstvu od 15 do 100 evra

Mnogi turisti računicu aranžmana obavezno posmatraju i kroz prizmu prevoza: avion, autobus ili sopstveni automobil. Sa stanovišta ekonomičnosti, proste brojke neumoljivo su na strani autobusa, međutim, automobil nudi slobodu kretanja, a avion najudobniji i najbrži prevoz do letovališta.

Zato se najprivlačnijom varijantom smatra kombinacija aviona i automobila pa se sve veći broj turista interesuje za pogodnosti iznajmljivanja četvorotočkaša na moru. Rentakar u najtraženijim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << turističkim destinacijama košta između 15 i 100 evra dnevno u zavisnosti od modela četvorotočkaša.

Crna Gora

Gotovo celo Crnogorsko primorje može se obići kolima u danu, a rentakar, primera radi, za „fijat punto" košta između 30 i 40 evra dnevno.

Hrvatska

Putovanje kolima sa srpskim registarskim oznakama u Hrvatsku, nažalost, i dalje predstavlja preveliki rizik. Pošto nema direktne avionske linije iz Beograda za Istru, turisti uglavnom kao alternativu koriste autobus koji u oba smera košta oko 90 evra. Hrvatsko primorje svakako treba videti pa se može reći da u Dalmaciji rentakar sa domaćim tablicama igra dvostruko značajnu ulogu. Dan vožnje u iznajmljenom "fordu ka” košta 26 evra, dok za "fijat punto” treba se odreći 32 zelene novčanice.

Grčka

Put kolima od Beograda do ulaska u Grčku traje najmanje šest sati. Primera radi, vožnja automobilom do ostrva Zakintos traje skoro 15 sati pa gruba kalkulacija pokazuje da je za odlazak i povratak u Beograd sa ovog letovališta potrebno oko 240 evra. Ljubitelji četvorotočkaša ili turisti avanturističkog duha na ovom ostrvu svoju potrebu mogu zadovoljiti iznajmljivanjem automobila čija se cena sa svim naknadama i taksama kreće između 35 evra za "sitroen C1” do 69 evra dnevno za "mercedes” A klase. Ipak, najpopularniji vid prevoza u celoj Grčkoj su skuteri koji se mogu iznajmiti i za svega 10 evra dnevno.

Bugarska

Vozačima se preporučuje odlazak kolima na letovanje kod istočnog suseda, a troškovi vožnje do Burgasa ili Varne nisu veći od 75 evra u jednom smeru. Turistički atraktivna bugarska obala Crnog mora može se obići i iznajmljenim, primera radi, "reno kliom” koji košta 50 evra dnevno. Inače cena rentakara je između 50 i 70 evra za jedan dan.

Španija

Vožnja kolima ili autobusom oko 2.000 kilometara do Pirinejskog poluostrva predstavlja više ispit izdržljivosti nego racionalan turistički poduhvat. Avion do najpoznatijeg španskog letovališta - Palma de Majorke košta oko 430 evra u oba smera. Zanimljivo je da na ovom ostrvu najjeftiniji rentakar, istine radi, od 10. do 20. septembra, košta svega 16 evra dnevno i to za "ford ka”. Iznajmljivanje "fijat pande” staje 19 evra, a "tojote jaris” 20 zelenih novčanica. Ljubitelji snažnijih automobila mogu uzeti BMW 1 za oko 45 evra po danu.

Italija

Ukoliko je 280 evra previše za put avionom od Beograda do Riminija, moguće je kilometražu od oko 1.000 kilometara preći kolima uz troškove goriva i putarine od 150 evra u jednom pravcu. Kada je reč o rentakaru, u ovom mondenskom letovalištu automobili se mogu iznajmiti po ceni od 50 pa sve do 200 evra za jedan dan.

Turska

Putovanje autobusom ili automobilom od Beograda do Turske traje gotovo i koliko najkraći rentakar - jedan dan. Cena rentakara je između 30 i 90 evra. Za jedan dan sedenja za, recimo, volanom "forda fokusa”, potrebno je izdvojiti oko 40 evra.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.