Renovirana pijaca u Velikom Gradištu

Izvor: RTS, 18.Feb.2016, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Renovirana pijaca u Velikom Gradištu

U Velikom Gradištu, nakon pedeset godina od osnivanja, renovirana je Gradska pijaca, za koju je iz opštinskog budžeta izdvojeno 150.000 evra.
Odavno se Gradištanci nečemu nisu toliko obradovali, koliko otvaranju renovirane gradske pijace. Gordana Stokić ovde prodaje ribu već 25 godina. Ona tvrdi da najviše proda svojim pozitivnim stavom, pa je za nju najvažnije, što je pijaca konačno natkrivena.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"Zimi na minus dvadeset stepeni ja stojim ovde. Sve ovo će mnogo da nam znači kada pada kiša, sneg, vetar, jer mi smo područje gde duva košava", kaže Gordana Stokić, prodavac na velikogradištanskoj pijaci.
Nova pijaca ima 92 tezge, trideset više nego stara, i to sa zatvorenim boksovima za skladištenje proizvoda.
"Očekujemo veći priliv novca normalno i upotrebićemo ga za dalje renoviranje onoga što nam treba", kaže direktor JKP "Dunav" u Velikom Gradištu.
Dvanaest tezgi odvojeno je za malu robnu pijacu. Na 80 tezgi prodavaće se poljoprivredni proizvodi, a za meso, ribu, mleko i mlečne proizvode otvorena su tri zasebna lokala.
Milomir Kuprešak, prodavac jaja i mlečnih proizvoda na Gradskoj pijaci kaže da će novi izgled biti vrlo efektivan, proizvodi zaštićeni, a higijena veća.
Dragan Milić, predsednik opštine u Velikom Gradištu kaže da su do sada svi turisti koji su dolazili u Veliko Gradište, uz mnogo pohvala za sve što im se nudi na Srebrnom jezeru, uvek imali malo primedbi na pijacu.
"I zbog naših poljoprivrednih proizvođača, jer je poljoprivreda jedno od glavnih zanimanja kod nas", dodaje on.
Pijaca je dobila novi sanitarni čvor i kopmletnu podnu oblogu. Uz novu rasvetu, kapije, ogradu i video nadzor, bezbednost pijace podignuta je na maksimalan nivo, tvrde u opštini Veliko Gradište. Renoviranje velikogradištanske pijace plaćeno je iz opštinskog budžeta, a koštalo je 150.000 evra.
rts.pozarevac@rts.rs 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.