Renci zvanično počeo konsultacije o sastavu italijanske vlade

Izvor: Blic, 18.Feb.2014, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Renci zvanično počeo konsultacije o sastavu italijanske vlade

Mandatar za sastav nove italijanske vlade Mateo Renci (39) počeo je danas konsultacije o formiranju nove vlade s ciljem da do vikenda Italija dobije novi kabinet.

Predsednik Demokratske stranke prihvatio je sprovođenje reformi, među kojima će četiri biti dovršene do kraja maja ove godine.

"Posao dobro napreduje. Mirno smo. Bićemo gotovi do kraja nedelje", izjavio je Rencijev saradnik Gracijano Delrio.

Renci će se danas konsultovati s malim strankama >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kao što je njegov saveznik Demokratskli centar i Novi desni centar, nastao od bivših članova desničarske stranke Forca Italija, nekadašnjeg premijera Silvija Berluskonija.

Novi mandatar će sutra imati konsultacije s velikim strankama kao što su Forca Italija, Pokret pet zvezda i njegova Demokratska partija.

Analitičari ocenjuju da bi Renci najkasnije u četvrtak mogao da položi zakletvu. Narednih dana, najverovatnije krajem ove nedelje, Renci bi trebalo da u Parlamentu predstavi program svoje vlade, a Parlament da glasa o tome.

Rencijevom partijskom kolegi Enriku Leti koji je do prošle nedelje bio premijer, stranka je poverenje uskratila u četvrtak.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.