Remont barske pruge 2015.

Izvor: RTS, 10.Apr.2014, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Remont barske pruge 2015.

Naredne godine počeće remont barske pruge, najavio generalni direktor "Železnica Srbije" Dragoljub Simonović u razgovoru sa pomoćnikom ministra za saobraćaj i pomorstvo Crne Gore Rešadom Nuhodžićem.

U razgovoru su učestvovali i predstavnici kompanije "Global Ports Holding", koja je većinski vlasnik "Kontejnerskih terminala i generalnih tereta" u Luci Bar, saopštile su "Železnice Srbije", a prenosi Fonet.

"Saradnja 'Železnica Srbije' sa 'Global Portsom', >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kao i sa našim dosadašnjim partnerima iz Crne Gore, dolazi u trenutku kada srpske železnice pripremaju bolje uslove za kvalitetniji i bezbedniji transport", rekao je Simonović.

Današnji sastanak, prema njegovim rečima, poslužio je da se bolje upozna sa zahtevima partnera iz Crne Gore. Cilj nam je da prevezemo više robe, u kraćem roku i što povoljnije, izjavio je Simonović.

Istakao je da će po završetku remonta, barska pruga imati veće osovinsko opterećenje, što će omogućiti veće brzine i prohodnost i doprineti kvalitetnijem pružanju transportnih usluga.

Predstavnik "Global Ports Holdinga" Ajhan Paksoj istakao je da je cilj kompanije da Luka Bar postane glavna u regionu i da bude jedna od značajnih karika u logističkom lancu.

"Železnički prevoz je najbolji za intermodalni saobraćaj, jer je jeftiniji, brži i ekološki bolji od drumskog. Upravo zbog toga smo investirali u Luku Bar, jer je povezana železničkim saobraćajem, a ukoliko se zajednički uključimo u posao, možemo poboljšati ekonomiju regiona", rekao je Paksoj.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najavljen remont pruge Beograd - Bar

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Apr.2014

Generalni direktor "Železnica Srbije" Dragoljub Simonović najavio je danas da će to javno preduzeće sledeće godine početi remont pruge od Beograda prema Baru kroz Srbiju- To će omogućiti veće brzine i prohodnost.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.