Rektorka posle sastanka sa studentima: Verujem da smo korak bliže dogovoru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2019, 11:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rektorka posle sastanka sa studentima: Verujem da smo korak bliže dogovoru

Dva i po sata trajali su pregovori rektorke Univerziteta u Beogradu Ivanke Popović i grupe studenata iz Udruženja "1 od 5 miliona", koji već 11 dana blokiraju tu zgradu, ali do dogovora o deblokadi ni danas nije došlo.

Pregovori se nastavljaju sutra, rektorka Popović kaže da je razgovor sa studentima bio "konstruktivan" i da veruje da su korak bliže dogovoru.

"Verujemo da smo korak bliže dogovoru. Sutra nastavljamo sa razgovorima i verujem da ćemo na najbolji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mogući način za Univerzitet u Beogradu doći do rešenja koje će koristiti celoj akademskoj zajednici", rekla je rektorka okupljenim novinarima ispred zgrade Rektorata.

Predstavnica studenata Valentina Reković navela je da su studenti danas bili "odgovorni i konstruktivni".

Ona kaže da su razgovori išli u dobrom pravcu i da su u konsultaciji sa profesorima koji su ih podržavali i posećivali u toku blokade, zaključili da je svima u interesu da što pre "na čistac izvede" doktorat Siniše Malog.

"Zajednički cilj je da univerzitet što pre počne da radi i da se reši taj problem", rekla je ona.

Studenti kažu da će blokada trajati sve dok traju pregovori i da službe neće početi da rade.

Početak pregovora sa studentima usledio je pošto je Popović u jučerašnjem saopštenju osudila ulazak aktivista vladajuće stranke u zgradu Rektorata tokom protesta studenata, odnosno blokade zgrade, 13. septembra.

Popović je pre nekoliko dana rekla da razgovori moraju biti nastavljeni, jer je to jedini način da se dođe do rešenja.

"Nama je od ključnog značaja da stručne službe u Rektoratu počnu da rade. Nadamo se da ćemo u razumnom roku sesti za sto da privedemo priču kraju", navela je Popović pre nekoliko dana na zajedničkoj sednici članova Senata, Saveta i Studentskog parlamenta Univerziteta u Beogradu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.