Rektorka Popović: Opozicionar vidjen u Rektoratu, neprihvatljivo narušavanje autonomije

Izvor: Beta, 01.Okt.2019, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rektorka Popović: Opozicionar vidjen u Rektoratu, neprihvatljivo narušavanje autonomije

Rektorka Univerziteta u Beogradu (UB) Ivanka Popović ocenila je danas povodom snimaka koji su se pojavili u javnosti o ulasku opoziocionog aktiviste u Rektorat tokom blokade, da je ugrožavanje autonomije univerziteta i unošenje hrane za studente koji su blokirali Rektorat."Ponavljamo da je stav UB da je neprihvatljivo svako narušavanje autonomije Univerziteta od strane političkih partija ili pojedinačnih političkih aktivista", kazala je Popović.Govoreći o navodima da su tokom blokade rada Rektorata koje su organizovali aktivisti Udruženja "Jedan od pet miliona", u tu zgradu ulazili neki predstavnici opozicije čime je ugrožena autonomija Univerziteta, Popović je u nedelju kazala da su opozionari vidjeni ispred zgrade ali ne i u njoj."Apsolutno bih osudila i njihov ulazak. Niko nema pravo da ugrozi autonomiju univerziteta. Univerzitet je javno dobro koje radi za interese svih. Nema potreba da se politizuje rad univerziteta", kazala je ona.Rektorka BU osudila je 22. septembra upad aktivista vladajuće stranke u zgradu Rektorata do kojeg je došlo 13. septembra, navodeći da je time narušena autonomija univerziteta. Uz saopštenje priložene su i fotografije iz kojih je jasno da je reč o aktivistima SNS.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rektorka Popović: Neprihvatljivo svako narušavanje autonomije BU

Izvor: RTS, 01.Okt.2019

. Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović ponovila je da je neprihvatljivo svako narušavanje autonomije Univerziteta od političkih partija ili pojedinačnih politčkih aktivista.

Nastavak na RTS...

Rektorka: Svaki ulazak političkih aktivista narušava autonomiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2019

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović danas je, na osnovu video snimaka koji su se pojavili u javnosti o ulasku opozicionog aktiviste u Rektorat tokom blokade, ocenila da je svaki ulazak političkih aktivista narušavanje autonomije Univerziteta...U ranijem saopštenju rektorka je, tada na...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.