Rektor: Senat ne može da raspravlja o doktoratu

Izvor: RTS, 10.Sep.2014, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rektor: Senat ne može da raspravlja o doktoratu

Rektor Univerziteta u Beogradu Vladimir Bumbaširević rekao je da Senat ne može da raspravlja o doktorskoj disertaciji gradonačelnika Siniše Malog, jer izveštaj moraju da predaju sva tri člana komisije koja je ocenjivala taj doktorat.

Bumbaširević je na sednici Senata Univerziteta u Beogradu rekao da nije dovoljno da se o radu odbranjenom na Fakultetu organizacionih nauka (FON) izjasni samo mentor Ondrej Jaško, već sva tri člana komisije, prenosi Beta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Članovi komisije treba da napišu izveštaj na osnovu kog Fakultet treba da se izjasni. Taj izveštaj u roku od mesec dana treba da dođe do Veća naučnih oblasti Univerziteta koji će svoj zaključak proslediti Senatu", rekao je novinarima rektor.

Naveo je da postoji i mogućnost da se uspostavi nezavisna komisija, ali da će o tome takođe odlučivati Veće Univerziteta.

Dekan Fakulteta organizacionih nauka (FON) Milan Martić naveo je da Fakultet treba da dobije dopis da ima rok od 30 dana da napravi izveštaj u kome će se izjasniti svaki član komisije koja je ocenjivala doktorski rad gradonačelnika.

Mali je 2013. godine odbranio doktorsku tezu pod nazivom "Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije - teorijske koncepcije i iskustva Srbije".

Gradonačelnik je odbacio navode o plagijatu i dodao da "stoji iza svoje disertacije".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.