Rekordna zaplena kokaina u Španiji: Banane iz Ekvadora trebalo da završe po celoj Evropi FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 25.Avg.2023, 14:31

Rekordna zaplena kokaina u Španiji: "Banane iz Ekvadora" trebalo da završe po celoj Evropi FOTO/VIDEO

Španska policija zaplenila je 9,5 tona kokaina skrivenih u kontejneru za transport banana iz Ekvadora.

To je najveća količina zaplenjena u jednom kontejneru u toj zemlji, saopštila je danas španska policija.

''Ova operacija bila je udarac bez presedana za jednu od najvećih svetskih kriminalnih organizacija u distribuciji kokaina, koja je ciljala na velike kriminalne mreže u Evropi'', navodi se u saopštenju, prenosi Rojters.

Kutije su bile označene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa više od 30 različitih logotipa koji odgovaraju različitim evropskim kriminalnim krugovima kojima je kokain trebalo da stigne, ali španska policija nije javno imenovala o kojim krugovima ili organizacijama je reč.

Kriminalna organizacija u Ekvadoru imala je veliku mrežu za slanje droge u Španiju, uglavnom u luke Alhesiras i Vigo na severozapadu, preko međunarodne kompanije za trgovinu bananama koja se nalazi u glavnoj luci u kojoj se izvoze banane u Ekvadoru - Mačali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Španiji zaplenjeno rekordnih 9,5 TONA KOKAINA, nalazio se u kontejneru za transport banana

Izvor: Blic, 25.Avg.2023

Španska policija zaplenila je 9,5 tona kokaina skrivenih u kontejneru za transport banana iz Ekvadora, što je najveća količina zaplenjena u jednom kontejneru u toj zemlji, saopštila je danas španska policija.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.