Rekordna godina za Er Srbiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jan.2020, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekordna godina za "Er Srbiju"

Er Srbija je prošle godine, uz uvođenje novih ruta i uspostavljanje operacija sa još dva aerodroma u Srbiji, zabeležila rast i ostvarila rekordne rezultate u broju prevezenih putnika.

Kako se navodi, kompanija je u 2019. prevezla 2,81 milion putnika na redovnim i čarter letovima iz Beograda, što je povećanje od 9,5 odsto u odnosu na 2018. godinu. Pritom je na redovnim letovima prevezeno devet odsto više putnika, dok je povećanje na čarter letovima iznosilo 23 odsto. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Krajem oktobra prošle godine Er Srbija je poželela dobrodošlicu svom jubilarnom 15-milionitom putniku za šest godina poslovanja.

Prošle godine Er Srbija je obavila ukupno 33.322 leta, od čega su 2.370 bili čarteri u okviru Avioleta, čarter-brenda srpske nacionalne avio-kompanije.

Rast kapaciteta mreže Er Srbije pospešen je tokom prošle godine pokretanjem čak deset novih linija sa matičnog aerodroma u Beogradu - osam redovnih tokom cele godine ka Kijevu, Madridu, Barseloni, Rijeci, Krasnodaru, Helsinkiju, Kairu i Istanbulu, kao i sezonskih za Nicu i Zadar.

Uvedeno je i 12 novih linija sa Aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu, kao i linija do Beča sa Aerodroma "Morava", odakle će na proleće biti uspostavile i sezonska linija do Soluna.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.