Rekordna dobit banaka u Srbiji u 2018, krediti privrede u padu

Izvor: Danas, 20.Jun.2019, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekordna dobit banaka u Srbiji u 2018, krediti privrede u padu

Banke u Srbiji su u 2018. godini imale ukupnu dobit od 70,5 milijardi dinara, što je rekordna zarada posle svetske ekonomske krize i rast od skoro 11 odsto u odnosu na prethodnu godinu, ali je njihova kreditna aktivnost bila manja za tri odsto, pokazuju podaci edicije "Finansije top" ekonomskog časopisa "Biznis i finansije". Članak Rekordna dobit banaka u Srbiji u 2018, krediti privrede u padu se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Bankari zadovoljno trljaju ruke: U Srbiji profitirali 70,5 milijardi dinara

Izvor: B92, 20.Jun.2019

Beograd -- Banke u Srbiji su u 2018. godini imale ukupnu dobit od 70,5 milijardi dinara, što je rekordna zarada posle svetske ekonomske krize...To je rast od skoro 11 odsto u odnosu na prethodnu godinu, ali je njihova kreditna aktivnost bila manja za tri odsto, pokazuju podaci edicije "Finansije top"...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.