Rekordan broj preminulih u jednom danu u Srbiji, više od 7.000 novozaraženih

Izvor: VOA, 28.Nov.2020, 16:23

Rekordan broj preminulih u jednom danu u Srbiji, više od 7.000 novozaraženih

U Srbiji je u protekla 24 sata registrovano 7.041 novozaraženih koronavirusom na 18.592 testirana uzorka, pokazuju zvanični podaci. Broj zaraženih je manji nego u petak. Umrla je 61 osoba, što je najviše u jednom danu od početka pandemije, a ukupan broj žrtava je 1.484. U bolnicama je 7.011 pacijenata, dok je na respiratorima njih 254. Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović izjavio je da će naredna nedelja biti "veoma teška" i da se "zaravnjenje krive" ne može očekivati pre polovine decembra. On je za RTS ocenio da je situacija u Srbiji vanredna, a u nekim delovima i katastrofalna ako se uzme u obzir popunjenost bolnica i stopa umiranja. Tiodorović je komentarisao i redove ispred prodavnica u Srbiji na crni petak i rekao da će to naneti neprocenjvu štetu zdravstvenim službama i očuvanju zdravlja, a da "ne predstavlja ni promil u smislu ekonomske podrške". I premijerka Ana Brnabić je ocenila da je "tužna i razočarana scenama iz tržnih centara" na crni petak, ali da država ne može za svakog građanina da ima inspektora.  Ona je istakla da je inspekcija bila na terenu i da je napisan određen broj kazni, ali nije precizirala koliko, prenosi RTS. Premijerka je izjavila da se "svakog dana razmišlja o novim merama" i najavila sednicu Kriznog štaba početkom sledeće nedelje. Brnabić je rekla da se, u vezi sa dolaskom državljana Srbije iz inostranstva za praznike, prati situacija u zemljama gde ih ima najviše i da će u skladu sa tim potencijalno biti donete nove mere.      

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Koronavirus odneo još 61 život u Srbiji, više od 7.000 novozaraženih

Izvor: Bor030.net, 28.Nov.2020

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su od poslednjeg izveštaja testirani uzorci 18.592 osobe, od kojih je 7.041 nalaz pozitivan na koronavirus. Hospitalizovana su 7.011 pacijenta, pri čemu se na respiratorima nalaze 254 osobe. U poslednja 24 časa od ove bolesti preminula...

Nastavak na Bor030.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.