Rekordan broj izbeglica prešao mađarsko-srpsku granicu

Izvor: Prva.rs, 13.Sep.2015, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekordan broj izbeglica prešao mađarsko-srpsku granicu

Tih 4.000 izbeglica je po ulasku u Mađarsku usmereno na jednu poljanu, gde se nalaze veliki šatori, uključujući šatore koji pripadaju agenciji Ujedinjenih nacija za izbeglice, UNHCR-u, javio je dopisnik Bi-Bi-Sija iz Segedina Nik Torp.
On je naveo i da se u izbegličkom kampu u mestu Reske konačno završava postavljanje infrastrukture za prihvat i smeštaj izbeglica.
Na internetu se u petak pojavio snimak na kojem se vidi kako u tom kampu izbeglicama bacaju hranu, pa su mađarske >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << vlasti bile izložene kritikama da te ljude tretiraju kao životinje.
Izgradnja četiri metra visoke ograde između Mađarske i Srbije, koju grade mađarski vojnici, biće uskoro završena, a 15. septembra će u Mađarskoj na snagu stupiti zakon prema kojem će ilegalni prelazak granice biti krivično delo.
Dopisnik Bi-Bi-Sija ističe da niko ne zna šta će se desiti u utorak, kad počne primena novih strožih mađarskih zakona o migraciji.
U Mađarsku je od početka godine dosad ušlo 175.000 izbeglica.
Izvor: Tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.