Rekord: Na hadž iz Srbije ide 415 muslimana

Izvor: Mondo, 22.Avg.2017, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekord: Na hadž iz Srbije ide 415 muslimana

Hadž će ove godine obaviti 415 muslimana iz Srbije, što je najviše do sada.

Foto: Printscreen/YouTube

  U organizaciji Islamske zajednice u Srbiji, u sveta mesta Meku i Medinu na hadž putuje 235 vernika, a u organizaciji Islamske zajednice Srbije na hadž odlazi 180 vernika.

Predsednik Medžihata Islamske zajednice u Srbiji Mevlud Dudić danas je, na svečanosti ispraćaja budućih hadžija, rekao da su oni ambasadori svog naroda, jer >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ne predstavljaju samo sebe, već i zajednicu kojoj pripadaju.

Milion i po muslimana na hadžiluku (VIDEO)

Na Trgu Gazi Isa-bega u Novom Pazaru danas je održana svečanost za 235 hadžija.

Muslimanski vernici Kurban-bajram obeležiće 1. septembra. To je islamski praznik prinošenja žrtve, i najznačajniji islamski praznik.

Milioni muslimana na Arafatu

Kurban-bajram traje četiri dana.

Muslimani širom sveta na taj dan žrtvuju najbolje životinje.

Muslimani Bajram dočekuju u svojim kućama, a u zoru odlaze u džamije na sabah-namaz, čekaju izlazak sunca, i klanjaju bajram namaz.

Hadž se obavlja uoči ili u vreme kurban-barjama.

Označava petu islamsku dužnost, odnosno posetu Kabi zbog određenih obreda ili posetu drugih mesta (Arafata, Mine...).

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.