Rekonstrukcija puteva u Beloj Crkvi

Izvor: RTS, 24.Jun.2019, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekonstrukcija puteva u Beloj Crkvi

Uz dobru saradnju Opštine Bela Crkva sa republičkim i pokrajinskim institucijama, obezbeđena su sredstva za radove na putevima. Ulaganja premašuju ukupan budžet Opštine, a neke od najvažnijih saobraćajnica već su rekonstruisane.
Pet ulica u Beloj Crkvi već je dobilo novi izgled, a trenutno se rekonstruišu vodovodna i kanalizaciona mreža u najvećoj ulici u strogom centru mesta.

U toj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ulici su belocrkvanski Dom zdravlja, Sud i druge ustanove od javnog značaja, kao i pijaca. Zbog neuslovnosti dosadašnjeg puta, kola hitne pomoći ovuda su mogla da se kreću samo minimalnom brzinom, dok će kanalizaciona mreža rešiti dugogodišnje problem Doma zdravlja sa otpadnim vodama.
"Pored ovog projekta lokalna samouprava obezbedila je finansijska sredstva za rekonstrukciju dela vodovodne mreže između Bele Crkve i Crvene Crkve, izuzetan projekat koji će nam omogućiti veliku uštedu vode jer smo na tom delu imali velike gubitke", rekao je Dragutin Jovanović, v. d. direktora belocrkvanskog "Vodovoda i kanalizacije".

Obimni radovi na putnoj infrastrukturi izvode se i u okolnim naseljima.
"Trenutno se izvode radovi i na rekonstrukciji saobraćajnica, puta između sela Jasenova, preko Banatske Subotice do Dobričeva, dužine nešto više od 6 km, a taj put nije rekonstruisan u zadnjih četrdeset godina", ističe Darko Bogosavljević, predsednik Opštine Bela Crkva. "To je od ogromnog značaja i za žitelje tih sela već i za celu Belu Crkvu."
Belocrkvanima su odobrena sredstva i za izgradnju sportske hale na koju, kažu, čekaju još od 1988. godine, kada je prvi put predložena izgradnja takvog objekta. Izgradnja sportskog centra koštaće 236 miliona dinara.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.