Izvor: Blic, 18.Maj.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekonstrukcija Vlade u septembru

Vladajuća koalicija dala je ministarki finansija Diani Dragutinović drugu šansu zahvaljujući proceni da je budžet Republike Srbije počeo bolje da se puni. Međutim, sledeća prepreka za nju i još nekoliko ministara mogao bi da bude septembar kada bi, prema proceni izvora „Blica” iz Vlade Srbije, moglo da dođe do rekonstrukcije Vlade.



Procena je da izbora neće biti do kraja mandata. Međutim, očekuje se da će već od septembra krenuti novi pritisak >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na Vladu kada je reč o štrajkovima, pomanjkanju novca" Tada bi pored dodatnih ekonomskih mera trebalo da bude povučen i politički potez u vidu smanjenja Vlade za dva ili tri ministarstva, čime bi se praktično izvršila mala rekonstrukcija Vlade, kaže za „Blic” jedan od članova Vlade. On kaže da je prvobitno predviđeno da se taj potez povuče već u junu, ali da je dato vremena da se vidi kakvi će biti dalji efekti krize. Ministarka finansija mogla bi da se nađe u paketu onih koji će izgubiti fotelje, a prvenstveno se njenom timu zamera sporo reagovanje na nove okolnosti oko ekonomske krize. Međutim, na poslednjem sastanku lidera koalicije ocenjeno je da je „njen rad sve bolji”, a da ostaje da se vidi kako će budžet stajati u septembru.

Pored nje, na tapetu bi mogli da se nađu i ministri trgovine i poljoprivrede koji dolaze iz redova DS - Slobodan Milosavljević i Saša Dragin, s tim što bi poljoprivreda mogla da bude jedan od aduta u trgovini SPS i DS oko Ministarstva energetike koje demokrate žele. Škundrić bi takođe mogao da ostane bez fotelje, ali preduslov za sve ove dogovore jeste da se pre toga održi kongres SPS na kome bi Ivica Dačić potvrdio svoju lidersku poziciju u toj partiji.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Rekonstrukcija Vlade u septembru

Izvor: EMportal, 18.Maj.2009

Vladajuća koalicija dala je ministarki finansija Diani Dragutinović drugu šansu zahvaljujući proceni da je budžet Republike Srbije počeo bolje da se puni. Međutim, sledeća prepreka za nju i još nekoliko ministara mogao bi da bude septembar kada bi, prema proceni izvora "Blica" iz Vlade Srbije,...

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.