Rekonstrukcija Doma zdravlja u Krupnju

Izvor: RTS, 21.Sep.2017, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekonstrukcija Doma zdravlja u Krupnju

U Opštini Krupanj uveliko se radi na rekonstrukciji Doma zdravlja. Radovi bi trebalo da budu gotovi do novembra, kada će pacijenti posle trideset pet godina dobiti bolje uslove za lečenje.
Dom zdravlja u Krupnju ovih dana je i gradilište i lečilište. I dok majstori postavljaju izolaciju, menjaju deo krova i rekonstruišu podove, u čekaonicama i ordinacijama sve se odvija uobičajeno.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Ovi radovi ne ometaju redovnu delatnost, a ja sam doveo unuku na pregled, dva minuta je čekala".
"Redovno sam primao terapiju, primao injekcije, i tako da nije bilo nikakve smetenje".
Dok Služba opšte medicine čeka na izmeštanje zaposlenih i pacijenata do završetka radova, laboratorija je već premeštena u zgradu stacionara. U pedijatriskoj službi, kažu, gužve nema i svi pregledi se odvijaju po rasporedu.
"Pregledi se zakazuju za zdravu decu, za znači sistematske preglede, bolesna deca dolaze po potrebi, svi su normalno primljeni, sve je završeno na vreme", kaže dr Zorica Milošević, načelnica Službe pedijatrije.
"Sam kvalitet rada nije narušen, ovde malo uz strpljenje zaposlenih u Domu zdravlja, uz strpljenje pacijenata mislim da možemo sve privesti kraju", kaže dr Milenko Krsmanović, načelnik Službe opšte medicine.
Uz novu stolariju, ali i izolaciju, biće, kažu, velike uštede u grejanju, a zaposleni dodaju, da prozore više neće morati da zatvaraju - ekserima.
"Jednostavno smo mnoge od njih morali da zakivamo, da zašafimo da se ne bi otvarali zbog vetra ,ili zbog oluja koje su bile i kiše i snega, a evo sada vidite novu zgradu", kaže Zoran Zarić, glavni tehničar u Domu zdravlja.
Dvadeset miliona dinara za rekonstrukciju Doma zdravlja obezbedila je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, uz učešće Opštine Krupanj.
"Postoji najava da će i stacionar početi sa radom, što znači da će se zaposliti novi mladi ljudi, novi lekari koji će ovde ostati i zasnovati svoje porodice", kaže Predrag Radić, zamenik predsednika Opštine Krupa.
U krupanjskom Domu zdravlja trenutno ima sedamdest tri radnika, od koga je 16 lekara koji brinu o čak 14 hiljada pacijenata.
rts.loznica@rts.rs
+381 15 891 669

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.