Rekonstruisana trafo stanica Novi Sad 7

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Dec.2011, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekonstruisana trafo stanica Novi Sad 7

NOVI SAD -

Preduzeće Elektrovojvodina danas je pustilo u rad rekonstruisanu transformatorsku stanicu "Novi Sad 7", čija vrednost iznosi oko 140 miliona dinara.

U trafo-stanicu instalirana je savremena oprema, a ugradnjom novog energetskog transformatora stvoreni su preduslovi za razvoj privrede i stambeno-poslovnih sadržaja koji gravitiraju ka teritoriji Južnog Telepa i Somborskog bulevara.

Trafostanice nivoa 110 kilovata su najveći objekti kojima upravlja Elektrovojvodina, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pa je njihova rekonstrukcija od ključnog značaja za funkcionisanje ukupnog elektroenergetskog sistema Elektrovojvodine.

"Rekonstruisana transformatorska stanica "Novi Sad 7", jeste nešto najvrednije što je Elektrovojvodina, na početku zimske sezone, mogla Novosađanima da pokloni", poručio je direktor tog preduzeća Tihomir Simić.

Trafostanica "Novi Sad 7" je izgrađena početkom devedesetih godina, a oprema koja je u to vreme nabavljena kvalitetom ne zadovoljava standarde uobičajeno nabavljane opreme za trafostanice u zemlji.

Kako je danas najavljeno, otvaranjem i puštanjem u rad i eksploataciju ovog objekta započet je četvoromesečni ciklus puštanja u rad objekata istog ranga na više lokacija širom Vojvodine.

Nijedan takav objekat u Novom Sadu nije izgrađen već 20 godina, ističu nadležni u Elektrovojvodini.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Rekonstruisana trafostanica Novi Sad 7

Izvor: Danas, 22.Dec.2011

Preduzeće Elektrovojvodina juče je pustilo u rad rekonstruisanu transformatorsku stanicu „Novi Sad 7“, čija vrednost iznosi oko 140 miliona dinara.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.