Rekao mu sve u lice: Putin ne zna da vodi rat?

Izvor: B92, 07.Okt.2022, 16:50

Rekao mu sve u lice: Putin ne zna da vodi rat?

U ruskom državnom vrhu došlo je do sukoba.

Član najužeg kruga Vladimira Putina direktno se sukobio sa ruskim predsednikom zbog grešaka i propusta u ratu u Ukrajini, objavio je Vašington post, pozivajući se na američke obaveštajne podatke.

Pojedinac, koga Post nije imenovao, navodno je izrazio zabrinutost Putinu zbog lošeg vođenja rata i grešaka koje su napravili ruski vojni lideri.

"Od početka okupacije, svedoci smo rastuće uzbune mnogih Putinovih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << užih krugova. Naše procene sugerišu da su one posebno podstaknute nedavnim ruskim gubicima, pogrešnim pravcem koji rat ide i velikim vojnim nedostacima", anonimni zapadnjak izvor iz obaveštajnih službi rekao je za VP.

Drugi visoki zvaničnik rekao je da mnogi oko Putina veruju da rat ne ide u pravom smeru.

"Ima mnogo ljudi koji su uvereni da ovo ne ide dobro ili da ovo nije pravi put“, rekao je on.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov priznao je da je bilo neslaganja oko rata, ali je dodao da je to "sve deo normalnog radnog procesa".

"Ovo nije znak bilo kakvog raskola", rekao je Peskov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.