Reisu Zilkiću oduzeto oružje

Izvor: RTS, 17.Avg.2009, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reisu Zilkiću oduzeto oružje

Dva pištolja nađena u rutinskoj kontroli službenog vozila Rijaseta Islamske zajednice Srbije, kažu za RTS u policiji. Pištolji oduzeti po nalogu Tužilaštva, u čijoj je nadležnosti taj slučaj. Reis Zilkić kaže da oružje nosi sa sobom zbog svakodnevnih pretnji, a "nema državno obezbeđenje".

U rutinskoj kontroli službenog vozila Rijaseta Islamske zajednice Srbije nađena su dva pištolja, kažu za RTS u policiji.

Pištolji su oduzeti po nalogu Tužilaštva, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u čijoj je nadležnosti sada taj slučaj.

I reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić potvrđuje da je u njegovom službenom vozilu nađeno oružje, koje je evidentirano kod nadležnih organa.

"Nisam imao nikakvih problema sa policijom. Bili su veoma ljubazni. Oni su procenili da se moj auto zbog zatamnjenih stakala i novopazarskih registarskih oznaka mora zaustaviti", rekao je Zilkić agenciji Beta.

Naveo je da je kontrola trajala oko pola sata i da je policajcima pokazao pištolj za koji ima dozvolu 14 godina i koji drži u kolima od kada dobija pretnje.

"Policajcima sam pokazao pištolj i čekali smo oko pola sata na potvrdu da je to moje oružje. Kontrola je završena kad je potvrda stigla i nije se desilo ništa nezakonito i spektakularno", objasnio je Zilkić.

Prema njegovim rečima, oružje drži u vozilu jer nije dobio državno obezbeđenje.

Iz njegovog kabineta ranije su upozorili da reis-ul-ulemi svakodnevno stižu preteće poruke, da je to prijavljeno nadležnim organima, ali da ništa nije preduzeto.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.