Registar internet domena i na ćiriličnom .srb

Izvor: S media, 16.Maj.2011, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Registar internet domena i na ćiriličnom ".srb"

Nova zvanična internet prezentacija Registra nacionalnog internet domena Srbije puštena je u rad i osim stare adrese www.rnids.rs, dostupna je i na novom nacionalnom ćiriličnom domenu na adresi www.rnids.srb, saopšteno je danas iz tog registra.

Ta internet prezentacija puštena je u rad 11. maja, navodi se u saopštenju i dodaje da je od 3. maja novi srpski internet domen ".srb" postao vidljiv na Internetu, pošto je Međunardna organizacija za dodelu domena >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << donela odluku da ga dodeli RNIDS-u na upravljanje.

Početak slobodne registracije domena ".srb" očekuje se na jesen, a uskoro će organi RNIDS-a da usvoje sva potrebna pravila i procedure registracije.

Sajt RNIDS-a u svom novom izdanju ima stotinak osnovnih internet strana u ćiriličnoj i latiničnoj verziji, kao i verziju na engleskom jeziku.

Najgore smo prošli krizu u regionu

Srbija: EUfobija ili EUforija?

"Izvoz nam je mali"

Pored podataka o delatnostima, organima i organizaciji RNIDS-a i ovlašćenim registrima domena, sadrži i korisne savete za korisnike ".rs" domena, kao i pristup bazi podataka o registrantima domena.

Uz arhivu vesti od 2007. do danas, foto i video galeriju, ima i kalendar događaja u zemlji i inostranstvu iz oblasti Interneta.

Komunikacija sa posetiocima omogućena je na više načina na samom sajtu, preko Tvitera i Fejsbuka, a postoje i linkovi bitnih domaćih i stranih sajtova.

Sajt je usklađen i sa standardima o elektronskoj pristupačnosti za osobe sa posebnim potrebama, podseća se u saopštenju.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.