Region: U Sloveniji 12 preminulih, u Hrvatskoj oštrije mere

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Apr.2021, 12:58

Region: U Sloveniji 12 preminulih, u Hrvatskoj oštrije mere

Slovenačka vlada objavila je danas da je tokom poslednja 24 sata od posledica kovida-19 umrlo 12 osoba, uz 26,4 odsto pozitivnih testova potvrđeno je 1.250 novih zaraza korona virusom, a od ponedeljka je najavljeno ublažavanje pojedinih epidemioloških mera.

Među 4.730 testova bilo je 1.250 novih zaraza, što pokazuje da broj zaraženih na dnevnom nivo ne pada, uprkos 11-dnevnom zatvaranju.

Pritisak >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na bolnice i dalje je veliki - trenutno ima 605 kovid pacijenata, od kojih je 140 na intenzivnom lečenju, a zdravstveni sistem ima evidentiranih zukupno 13.911 aktivnih slučajeva zaraze.

U Sloveniji je od početka epidemije umrlo ukupno 4112 obolelih, pokazuju podaci Ministarstva zdravstva.

Zbog trenutne epidemiloške situacije vlada u Ljubljani je za još 30 dana produžila vremenski okvir u kome zakonito može donositi nove mere, ali je odlučeno da se u nedelju završi jedanaestodnevno zaljučavanje, pa će od ponedeljka biti nastavljen uobičajeni nastavni proces u osnovnim i srednjim školama.

Nošenje maski na otvorenom više nije obvezno, održavanje fizičke distance jeste i podrazumeva se, a u većini lokanih rizičnih regija ukinut je i policijski čas.

Na snazi i dalje ostaje načelna zabrana kretanja izvan regija jer je cela Slovenija definisana kao "crvena zona", što će važiti još najmanje sedam dana.

Od iduće sedmice ponovo će biti otvoreni muzeji, bibioteke, galerije i većina uslužnih delatnosti, a na skijališta će se moći samo uz obavezan negativan test na korona virus.

Bašte i terase ugostiteljskih objekata ostaće zatvorene još najmanje sedam dana.

Hrvatska: Oštrije mere u četiri županije

U Hrvatskoj su zbog velikog broja novoobolelih od korona virusa pooštrene epidemiološke mere u četiri županije, a u Primorsko-goranskoj županiji od ponedeljka, 12. aprila, uvodi se potpuno zatvaranje, objavljeno je.

Na predlog lokalnih štabova, uvode se strože epidemiološke mere u Primorsko-goranskoj, Dubrovačko-neretvanskoj, Zagrebačkoj i Osječko-baranjskoj županiji.

U Primorsko-goranskoj županiji od ponedeljka do 26. aprila zabranjuje se održavanje svih javnih događanja i okupljanja, zatvaraju se teretane i fitneš centri, pozorišta, kasina i trgovine u kojima se prodaje obuća i odeća.

Takođe se zabranjuju posete korisnicima domova za starije, a ograničava se radno vreme u prodavnicama u kojima je dozvoljen rad od 6.00 do 19 sati, prenosi agencija Hina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Srpskoj danas samo 111 novozaraženih: Popuštaju se mere i nastavlja masovna vakcinacija

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Apr.2021, 11:42

U Srpskoj je u poslednja 24 sata preminulo 26 osoba od posledica korona virusa..Оd pоslеdnjеg izvеštаја о еpidеmiоlоškој situаciјi u Rеpublici Srpskој, u pоslеdnja 24 čаsа izvršеnо је tеstirаnjе 631 lаbоrаtоriјskоg uzоrkа, а nоvi virus kоrоnа (SARS-CoV-2)...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.