Reformom javne uprave do brže i jednostavnije usluge za gradjane

Izvor: Beta, 07.Maj.2021, 12:01

Reformom javne uprave do brže i jednostavnije usluge za gradjane

Nedavno usvojena Strategija reforme javne uprave u Srbiji za period 2021-2030. fokusirana je na stvaranje javne uprave okrenute ka svakodnevnom životu, gradjanima i privredi, kako bi sve usluge u javnom sektoru bile praktične, efikasne i lako dostupne, ocenila je ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Marija Obradović.“Suština reforme javne uprave je da pomognete ljudima da nemaju glavobolju kada treba da upišu dete u vrtić, u školu, kada treba da izvade novi pasoš, da registruju automobil ili da prijave svoje novo preduzeće. Ne treba da vas boli glava. To treba da bude jednostavna usluga koju ćete brzo i jednostavno obaviti, da shvatite da je država tu upravo po meri svih nas”, kazala je Obradović.Istakla je da je od 2014. godine Vlada Srbije posvećena reformi javne uprave i da se taj posao radi u nekoliko faza.“Mnogo je toga uradjeno, ali pred nama je, takodje, veliki posao da svakog dana budemo sve bolji i sve bliži gradjanima i privredi. Ono što jeste ključno je da Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave jeste pokretač ovih promena, ali svi akteri u našem društvu, na prvom mestu u Vladi Srbije, zatim u republičkim organima i svim jedinicama lokalne samouprave, kao i gradjani i privreda, moraju ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Usvojena Strategija RJU do 2030.

Izvor: Danas, 07.Maj.2021

Vlada Srbije usvojila je nedavno novu Strategiju reforme javne uprave, koja propisuje pravac razvoja i promena u domenu rada javne uprave u narednih 10 godina.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.