Reforme bi nastavili i bez evropske perspektive

Izvor: Vesti-online.com, 04.Okt.2018, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Reforme bi nastavili i bez evropske perspektive"

Vlada Srbije je iskreno posvećena reformama i sprovodi ih radi kvaliteta života građana, poručila je danas premijerka Ana Brnabić, uverena da bi Srbja nastavila sa sprovođenjem reformi i ako bi nestala evropska perspektiva.

Brnabić je to rekla na Sedmom samitu EU-Jugoistočna Evropa u organizaciji londonskog Ekonomista, odgovarajući na pitanje šta bi se dogodilo ako bi nestala evropska perspektiva.

- Ja i moja vlada iskreno smo posvećeni reformama. To radimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zbog kvaliteta života naših građana. Krajnje je vreme da građani bolje žive, ne samo da imaju posao, veće plata, već bitno da osećaju da je državna administracija tu da njima služi, da građani mogu da se oslone na efikasno i predvidivo pravosuđe, da imamo dovoljno dobar sistem i institucije da se bore protiv kriminala - rekla je Brnabić.

Pristupni proces je dobar instruent koji pokazuje kako da sprovedemo reforme i koje su glavne koje treba sprovesti, rekla je premijerka na konferenciji, čiji je medijski partner Tanjug.

- Bez toga zemljama bi trebalo više vremena. Zbog građana je važno da se poglavlja zatvaraju i otvaraju, kako bi videli napredak. Na Balkanu, generalno govoreći, bolje radimo pod pritiskom. Taj pritisak koji vršite nas motiviše - kazala je.

Na pitanje da li Mađarska, Poljska dele još evropske vrednosti Brnabić je rekla da ima previše problema, kao premijerka Srbije, u svojoj zemlji kojima treba da se bavi, da ne može da govori o drugima.

Međutim, podvukla je da su poverenje u inisticije, vladavinu prava, transparentnost, jaka državna uprava i druge državne institucije, pošteno pravično tržište, ljudska prava, sloboda medija osnovne evropske vrednosti koje treba da podržavamo.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.