Reforma visokog obrazovanja: Sastanak HERE tima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Apr.2015, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reforma visokog obrazovanja: Sastanak HERE tima

U Prirodnjačkom centru Srbije u Svilajncu juče je održan sastanak članova Stručnog tima za reformu visokog obrazovanja u Republici Srbiji (HERE-tim), na kome su razmotrene tekuće aktivnosti ovog tela i organizovan susret članova HERE-tima s direktorima srednjih škola u Svilajncu, prenosi Tanjug.

Deset akademika i profesora fakulteta dočekao je i predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović, koji je istakao da sastanak na ovako visokom stručnom i naučnom nivou pokazuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koje sve kapacitete imaju Prirodnjački centar Srbije i opština Svilajnac.

"Ovo pozicionira Prirodnjački centar Srbije u Svilajncu kao mesto gde se održavaju stručni skupovi i gde se okuplja intelektualna elita naše zemlje. Ovo je važan događaj i za opštinu Svilajnac jer je ovo prvi naučni skup kod nas i potvrda da je Prirodnjački centar Srbije i naučni objekat, važan i u akademskom smislu i sa velikim obrazovnim potencijalom", istakao je Milanović, saopštila je opština Svilajnac.

Stručni tim za reformu visokog obrazovanja u Republici Srbiji ( Higher Education Reform Experts - HERE team ), imenovalo je, na inicijativu Evropske komisije, Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja.

Rad HERE -tima je podržan od strane ERAZMUS+ kancelarije u Beogradu, sa zadacima da analiziraju, promovišu i predlažu konkretne mere u visokom obrazovanju sa ciljem njegovog unapređenja. Predsednik ovog tima prof. dr Vladica Cvetković kaže da HERE tim, osim praćenja i analize sprovođenja Bolonjskog i Lisabonskog procesa u oblasi visokog obrazovanja, ima i druge važne zadatke koje razrađuje na svojim sastancima.

"Mi se sastajemo jednom mesečno i radimo na dobrovoljnoj bazi, ali sa ciljem što bolje reforme i povećanja kvaliteta visokog obrazovanja u Srbiji. Tim povodom smo se i danas okupili, pa smo prvi deo sastanka posvetili aktuelnom stanju u visokom obrazovanju, a drugi deo smo iskoristili za upoznavanje sa direktorima srednjih škola u Svilajncu sa kojima smo razmatrali probleme u doakademskom obrazovanju", objasnio je Vladica Cvetković.

Članovi HERE tima obišli su i objekat i park Prirodnjačkog centra Srbije, gde su zaključili da je saradnja naučnih institucija u zemlji važna za postizanje dostignuća u naučno-istraživačkoj delatnosti, ocenivši da će ovaj centar postati važno mesto za okupljanje akademske elite naše zemlje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.