Referendum u RS olakšao poziciju Srbije

Izvor: Press, 30.Sep.2016, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Referendum u RS olakšao poziciju Srbije"

Analitičar Obrad Kesić kaže da je pretnja sankcijama Republici Srpskoj od dela međunarodne zajednice zbog referenduma potpuno pogrešna politika.
Foto:B92.net
Kako je naveo, to dovodi do eskalacije krize i vodi Bosnu i Hercegovinu u nepredviđenom pravcu.
Takve najave vode do političke paralize, gde se ne rešavaju osnovni problemi, zato što se političke stranke, pogotovo među Bošnjacima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << nadaju da će međunarodna zajednica da rešava probleme na način koji njima najviše odgovara, a na štetu RS", rekao je Kesić danas za RTS. 

On je dodao da već duže ne postoji volja među bošnjačkim liderima da se naparavi kompromis i izvuče zemlja iz krize. 

Upitan da li je Srbija uvučena u konflikt sa međunarodnom zajednicom on je rekao da je referendum olakšao poziciju Srbije, jer je pokazao da RS ima rukovodstvo, zrelost i političke institucije koje funkcionišu u zaštitu interesa sopstvenih građana i ne može Srbija previše da utiče. 

"Srbija je garant Dejtonskog sporazuma, nema interes da ulazi u unutrašnje politričko prepucavanje , kao što rade zapadne ambasade. Srbija je zauzela principijelan stav po tom pitanju", naglasio je Kesić.
 

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.