Redovna škola za decu iz novoformiranog naselja u Makišu

Izvor: Studio B, 30.Apr.2012, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Redovna škola za decu iz novoformiranog naselja u Makišu

Porodice iz nehigijenskog naselja kod Belvila, koje su novi zivot započele u Makišu, sada lakše mogu da misle na budućnost svoje dece.

Iako ih je bio upisano 35 petoro, samo njih osmoro je redovno pohadjalo školu. Sada je taj boj povećan, jer je samo u popodnevnoj smeni bilo 19 toro.

Grad je za njih obezbedio prevoz, i sva deca nastavljaju školovanje u istim školama gde već imaju drugare.

Valentina Misini uz pomoć majke priprema se za školu. Ovde, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << u naselju Makiš sve im je novo, ali kako kažu, na dobro je lako se naviknuti.

- Valentina Misini: Radujem se što idem u školu, imam drugare.

Nije samo Valentinina majka sigurna da je škola ulaznica za bolji život. To kaže i Irfan Šerifović koji, zajedno sa drugim roditeljima ispraća decu do mesta gde dolazi autobus, koji ih razvozi do njihovih škola.

U popodnevnoj smeni čak 19-toro dece. Razlog za to nije samo prevoz do škole, već i sigurnost roditelja. Posle provere ko je došao vreme je za polazak. Posle 20-tak minuta putovanja, stižemo do prvog odredišta, OŠ Jovan Dučić. Tu izlazi 4. djaka koje čeka pedagoški asistent.

Svakog do svoje škole, a posle nje i do kuće, svakodnevno vozi jedan školski autobus. Od septembra će u njemu biti još više putnika jer će u dve različite smene u školu poći 107-oro dece za koje je u pet naselja u koja su preseljena počeo novi život.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.