Izvor: B92, 16.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Redovna provera vojnih objekata"

Beograd -- Dragan Šutanovac kaže da sve službe zadužene za hapšenje haških optuženika rade svoj posao. Saslušani svedoci za "Lovas".

"Ministarstvo odbrane svakoga dana proverava vojne objekte kako bi otklonilo svaku sumnju da se u njima krije Ratko Mladić ili neki drugi haški optuženik", rekao je ministar odbrane za Blic. On je rekao da su redovne provere koje vrše policija i Vojnobezbednosna agencija pokazale da Vojska ne krije nijednog haškog optuženika.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Voleo bih da se Ratko Mladić preda, ali nemam saznanja da neko s njim o tome pregovara", kaže Šutanovac.

Saslušani svedoci u predmetu "Lovas"

U nastavku istražnog postupka u predmetu "Lovas” istražni sudija Veća za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu saslušao je danas četiri svedoka iz Hrvatske, saopšteno je danas iz suda.

Dolazak svedoka iz Hrvatske realizovan je u saradnji sa Ministrarstvom pravosuđa Republike Hrvatske i Jedinicama za zaštitu svedoka Srbije i Hrvatske.

Istražni postupak u ovom predmetu započet je u maju kada je istražnom sudiji Veća za ratne zločine privedeno 12 lica osumnjičenih za izvršenje ratnog zločina protiv civilnog stanovništva u mestu Lovas u Hrvatskoj tokom oktobra i novembra 1991. godine.

Zasedao Nacionalni savet

Nacionalni savet za saradnju s Haškim tribunalom danas je doneo odluku o dostavljanju dokumentacije po šest zahteva tužilaštva i oslobađanju jednog svedoka od čuvanja tajne.

Pozitivno je odgovoreno na sedam zahteva odbrane optuženih, koji su se odnosili na dostavljanje dokumentacije potrebne za pripremu odbrana, saopštio kabinet predsednika nacionalnog saveta za saradnju sa Hagom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.