Redovi za učenje

Izvor: RTS, 11.Jun.2013, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Redovi za učenje

Mnogi studenti ispite spremaju u bibliotekama, a da bi zauzeli mesto, dolaze sat i po pre otvaranja. Tako se ispred Narodne biblioteke u Beogradu svako jutro formiraju duge kolone.

Uoči najudarnijeg ispitnog roka, studenti uče punom parom. Mnogi ispite spremaju u bibliotekama, a da bi zauzeli mesto, dolaze sat i po pre otvaranja. Tako se ispred Narodne biblioteke u Beogradu svako jutro formiraju duge kolone.

Duge kolone ispred biblioteka dokaz su da ambicioznih i željnih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << znanja i te kako ima.

Dok neki studenti kažu da nije teško ono što se mora i da želi da pobegnu od kuće jer mora da uči, drugi dolaze jer je biblioteka mirna i kako kažu, "prosto vas tera da učite" 

Nervoze nema, pojedini ne dangube ni dok čekaju u redu. Onima koji su naumili da uče ovde, ne smeta ni promenljivo vreme.

Slađana Stojaković iz Narodne biblioteke Srbije kaže da je bilo  redova i kad je bila kiša, samo što su tada red drugačije formirao, ispod stubova biblioteke, a ne pored fontane.

"Bilo je i padanja u nesvest, moram priznati, nekih stvari koje nisu lepe, onda im donesete vodu, šećer, kupite kiflu i onda opet stanu u red, što je zanimljivo", kaže Stojkovićeva.

Nekada svakodnevni dolasci zbog učenja, neosetno, vremeno prerastu u naviku koja se ne zaboravlja.

"Imamo korisnika koji živi u Americi, ali koji uvek kada dođe ovde, poseti da vidi i nas, ali i svoje prijatelje koji i dalje dolaze ovde, tako da je to jedna od stvari koje nas posao čine lepšim", kaže Stojkovićeva.

Redovi će se preko leta smanjiti. A od avgusta, ponovo u Karađorđevom parku - ista slika.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.