Redmi Note 7: Dual 48 MPx, 4.000 mAh i 3 GB RAM za 150€

Izvor: Mondo, 10.Jan.2019, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Redmi Note 7: Dual 48 MPx, 4.000 mAh i 3 GB RAM za 150€

Telefon sličan modelu Mi Play donosi mnogo megapiksela za malo para.

Iako bi čovek iz naslova mogao da zaključi svašta istina je da Xiaomi toliko pritiska konkurenciju da je to neverovatno - novi Redmi Note 7 izgleda neverovatno, ima sjajne opcije kad se uzme u obzir cena i sigurni smo da će razbiti konkurenciju čim se pojavi u prodaji. Tokom nekoliko godina na tržištu Xiaomi je napravio neverovatnu bazu odanih korisnika, koja može da se meri isključivo sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Apple fanovima, a najavljivanjem ovakvih modela ta baza će da postane samo glasnija i jača.

Razumemo ovako nešto, jer Xiaomi, zahvaljujući činjenici da iza njega stoji jedna od najjačih sila na planeti, uspeva da ponudi telefone “dampingovanih“ cena, a da su specifikacije svemirske, baš kao i u ovom slučaju.

Xiaomi Redmi Note 7 je zasnovan na Mi Play telefonu, ali ima određena unapređenja. Dizajn je lepši, kamera je jača, baterija je veća, kao što je i procesor bolji, a cena je neverovatno povoljna ne samo za Xiaomi, nego u odnosu na bilo koji model na tržištu dosad predstavljen. Za 150 dolara (računajte nešto više, za 20  odsto recimo, u EU regionu) ponuđena je prva dvostruka kamera rezolucije 48 MPx + 5 MPx, čija je veličina piksela 0.8 mikrona, a optika f/1.8. Kombinacijom fizički bliskih piksela Xiaomi će ponuditi kvalitetne slike i u mraku, a senzor kamere je fizički dosta veći, nego oni u današnjim telefonima, što je rezultiralo velikim izbočinama na mestu kamere pozadi, ali verujemo da to nikom neće biti problem, ako slike budu “mrak“, kao što to kineski proizvođač tvrdi.

Pročitajte i ovo: Xiaomi Mint pregledač interneta dostupan svim korisnicima

Ostatak specifikacija uključuje prednju kameru od 13 megapiksela, ekran je dijagonale 6.3 inča i 19:5.9 odnosa stranica (Full HD+ rezolucija), Snapdragon 660 čipset, 4.000 mAh bateriju sa brzim punjenjem i USB Type-C, odnosno 3.5 mm audio priključak.

Telefon ima sićušan “notch“ s prednje strane, skener otiska prsta na poleđini, koji se koristi i za upravljanje pojedinim opcijama, a memorijska konfiguracija jeste nešto niža od očekivane za ovu cenu - 3 GB RAM + 32 GB memorije uz microSD slot (ili Dual SIM). Druga konfiguracija je 6 GB RAM + 64 giga memorije za oko 200 dolara.

Xiaomi je napravio i novi korak u pozicioniranju svojih brendova, pa je Redmi odvojen od Xiaomi telefona i sad ima nov logo i potpis “Redmi by Xiaomi“ na telefonima.

Telefon se izvan Kine očekuje do kraja ovog i početkom sledećeg tromesečja.

Kako vam se čini Redmi Note 7?

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.